Afrikan ympäri Juha Vakkuri

ISBN:

Published:

Hardcover

683 pages


Description

Afrikan ympäri  by  Juha Vakkuri

Afrikan ympäri by Juha Vakkuri
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 683 pages | ISBN: | 10.30 Mb

Mitä hyvää ja mitä kammottavaa me eurooppalaiset olemme saaneet Afrikassa aikaanAfrikan rannikot ovat niitä seutuja, joille eurooppalaiset asettuivat ennen kuin uskaltautuivat syvemmälle sisämaahan. Neljä vuosikymmentä Afrikkaa kolunnut kirjailijaMoreMitä hyvää ja mitä kammottavaa me eurooppalaiset olemme saaneet Afrikassa aikaanAfrikan rannikot ovat niitä seutuja, joille eurooppalaiset asettuivat ennen kuin uskaltautuivat syvemmälle sisämaahan.

Neljä vuosikymmentä Afrikkaa kolunnut kirjailija Juha Vakkuri matkusti keväällä 2011 maanosan ympäri nähdäkseen, miten eurooppalaisten vaikutus näkyy afrikkalaisessa nykypäivässä. Matka eteni Afrikan länsirannikkoa Mauritaniasta Kapkaupunkiin ja sieltä edelleen itärannikkoa pitkin Djiboutiin, 28 maan läpi.Vakkurilla on tutkimusmatkailijan ote: hän pyrkii ymmärtämään ja taustoittamaan näkemäänsä.

Afrikkalaisten yhteiskuntien käännekohdat muuttuvat mukaansatempaaviksi tarinoiksi ja syvälle juurtuneet stereotypiat saavat uuden valotuksen: millainen tosiasiassa olikaan Kenian raakuudestaan tunnetun Mau-Mau-liikkeen ja englantilaisten ”sivistyneitten herrasmiesten” kohtaaminen 1950-luvulla?Matkustaessaan paikallisten ihmisten tavoin puskatakseilla ja busseilla Vakkuri näki maanosan monet kasvot.

Afrikka ei ole pelkkää köyhyyttä, kurjuutta ja korruptiota vaan myös yritteliäisyyttä, tahdonvoimaa ja elämäniloista uskoa tulevaisuuteen. Vakkuri kohtaa mantereen hirveimmät diktatuurit mutta paneutuu myös suurimpien hyväntekijöiden, vapaustaistelijoiden ja jo unohtuneiden tutkimusmatkailijoitten kohtaloihin. Hän törmää suuriin romanttisiin rakkauksiin, joiden tuloksena autiomaihin on noussut uskomattomia ritarilinnoja. Vakkurin Afrikka ei ole mustavalkoinen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Afrikan ympäri":


westcoastflawlessdjs.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us