Schoenaerts Stan Lauryssens

ISBN:

Published: September 2014

Hardcover

256 pages


Description

Schoenaerts  by  Stan Lauryssens

Schoenaerts by Stan Lauryssens
September 2014 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 256 pages | ISBN: | 4.47 Mb

FEBRUARI 1970.In de Bourlaschouwburg staat Koning Jan naar Shakespeare op de affiche. In de titelrol: Julien Schoenaerts. Na de pauze richt hij zich tot het publiek.Schande! De mijnwerkers in onze steenkoolmijnen staken,rijkswachters schietenMoreFEBRUARI 1970.In de Bourlaschouwburg staat Koning Jan naar Shakespeare op de affiche. In de titelrol: Julien Schoenaerts. Na de pauze richt hij zich tot het publiek.Schande!

De mijnwerkers in onze steenkoolmijnen staken,rijkswachters schieten kompels dood en België valt op zn gat.Kom in opstand!Tumult in de zaal. Wat doet ge nu? Zijt ge zot geworden? roept de souffleuse. Schoenaerts wuift naar het publiek en verlaat het podium. Tussen zwarte vlaggen declameert hij met zijn mooiste theaterstem de Apologie van Socrates en laat zijn spaargeld als confetti over de stakende mijnwerkers dwarrelen.

Schoenaerts wordt voor de rechter geleid...Zal ik een liedje zingen? vraagt hij.Ziede gij mij gère? Kus me dan. Kus me dan....en opgesloten in de psychiatrie.Het is het begin van een lange lijdensweg.Stan Lauryssens werd bekroond met de Hercule Poirotprijs voor het spannendste boek van het jaar. Hij is vertaald in dertig landen, de meeste vertalingen ooit voor een Vlaamse schrijver. Met Schoenaerts schreef hij een boek dat leest als een film: van elektroshocks achter gesloten deuren tot huizenhoge vlammen die vonkend en knetterend uit een oud variététheater slaan...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Schoenaerts":


westcoastflawlessdjs.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us